CUPRINS
-sectiuni principale-

PROMO

aparate foto digitale

ARTICOLE
informatii utile

5 pasi pentru un acvariu marin de recif

Dictionar de recif

Acvariul de carantina

Ciclarea apei

Filtrarea biologica

Coralii moi - Zoanthids

Coralii din genul Ricordea

Reproducerea pestilor clovn

Ricordea yuma - propagare artificiala

COMUNITATI ACVARISTICE
- recomandate -


ECHIPAMENTE


FILTRARE


Sistemul de filtrare - este compus din trei sectiuni importante, mai exact: filtrarea biologica, filtrarea mecanica si cea chimica.

Filtrarea mecanica

- se rezuma la metoda de revarsare (overflow) a apei din acvariu, intr-un sistem cu circuit inchis de recirculare. Revarsarea suprafetei apei intr-un astfel de sistem continuu, ajuta la cresterea schimbului de gaze, indepartarea substantelor poluante de la suprafata si introducerea lor in sistemul de filtrare.
Metoda poate fi obtinuta prin folosirea echipamentelor specifice cunoscute sub denumirea de "overflow", echipament ce poate fi folosit in exterior, prin agatarea acestuia de spatele sau lateralul acvariului, fara a fi necesara gaurirea sticlei.O alta metoda des folosita o reprezinta overflow-ul intern, metoda ce presupune gaurirea sticlei de fund a acvariului, construirea unei camere etanse in jurul acesteia si montarea unei tevi prevazuta cu guri de scurgere in partea superioara.
Metoda este des uzitata in special pentru comunicarea cu alt recipient destinat filtrarii biologice si chimice sau ce are ca destinatie simpla depozitare a diverselor echipamente, aflat in partea inferioara a standului pe care este expus acvariul.


Totodata, aceste sisteme de revarsare, respectiv recirculare a apei, presupun ca si impuritatile grosiere aflate in masa apei, intra in overflow. Pentru indepartarea lor, sunt folositi bureti netratati si/sau vata de perlon sau alte materiale permeabile. Pentru ca acestea din urma sa nu devina o sursa de nitrati, trebuiesc curatate (spalate) la fiecare 2-3 zile.


NANOREEF CLUB
-forum-

Te pasioneaza marinele ? Iti doresti un acvariu cu corali, pesti si alte nevertebrate de recif ? Esti un acvarist in devenire sau incepator ? Vrei sa devii avansat sau esti deja unul (una) ? Alatura-te clubului sa ne impartasim experientele in acvaristica marina de recif !

FORUM
-ultimele titluri-
Re: cumpar
Multumesc frumos  de gazduire, sa  rezolvat se pate  inchide

Re: cumpar
Salut, as avea eu  ceva. Doar ca e  cam mare, dar  poate fi  fragmentat?.

Re: cumpar
De actualitate

cumpar
Cumpar ceva bucati  piatra uscata

Osmoza Aquamedic easy line 90
Folosit pt fix 22l  apa.

Unitat  ea de osmoza  inversa Easy Line  este un aparat  compact si  puternic care  indeplineste cele  mai inalte cerinte  privind calitatea  apei.

Un  filtru de  sedimente retine  toate particulele  mai mari de 5 m  si filtrul de  carbon protejeaza  membrana prin  indepratarea  clorului.

  Modulul de osmoza  inversa este  compus dintr-o  membrana, casa  membranei si un  restrictor de  debit. Folosind  cea mai noua  generatie de  membrane TFC  (Polyamide /  Polysulfone) se  asigura in acest  fel cea mai buna  calitate privind  tratarea apei,  asigurand astfel o  rata de recuperare  a concentratiei de  aproximativ 3-4: 1  trecere, si o rata  a rejectiilor de  la 95 la  98%.

Unita  te de osmoza  inversa Easy  Line.

Pent  ru purificarea  apei potabile, c.  90 litri pe zi (c.  25  gpd).

0764.  937.832


© nanoreef.ro 2008 - 2015
Toate drepturile rezervate