CUPRINS
-sectiuni principale-

PROMO

aparate foto digitale

ARTICOLE
informatii utile

5 pasi pentru un acvariu marin de recif

Dictionar de recif

Acvariul de carantina

Ciclarea apei

Filtrarea biologica

Coralii moi - Zoanthids

Coralii din genul Ricordea

Reproducerea pestilor clovn

Ricordea yuma - propagare artificiala

COMUNITATI ACVARISTICE
- recomandate -


ECHIPAMENTE


FILTRARE


Sistemul de filtrare - este compus din trei sectiuni importante, mai exact: filtrarea biologica, filtrarea mecanica si cea chimica.

Filtrarea mecanica

- se rezuma la metoda de revarsare (overflow) a apei din acvariu, intr-un sistem cu circuit inchis de recirculare. Revarsarea suprafetei apei intr-un astfel de sistem continuu, ajuta la cresterea schimbului de gaze, indepartarea substantelor poluante de la suprafata si introducerea lor in sistemul de filtrare.
Metoda poate fi obtinuta prin folosirea echipamentelor specifice cunoscute sub denumirea de "overflow", echipament ce poate fi folosit in exterior, prin agatarea acestuia de spatele sau lateralul acvariului, fara a fi necesara gaurirea sticlei.O alta metoda des folosita o reprezinta overflow-ul intern, metoda ce presupune gaurirea sticlei de fund a acvariului, construirea unei camere etanse in jurul acesteia si montarea unei tevi prevazuta cu guri de scurgere in partea superioara.
Metoda este des uzitata in special pentru comunicarea cu alt recipient destinat filtrarii biologice si chimice sau ce are ca destinatie simpla depozitare a diverselor echipamente, aflat in partea inferioara a standului pe care este expus acvariul.


Totodata, aceste sisteme de revarsare, respectiv recirculare a apei, presupun ca si impuritatile grosiere aflate in masa apei, intra in overflow. Pentru indepartarea lor, sunt folositi bureti netratati si/sau vata de perlon sau alte materiale permeabile. Pentru ca acestea din urma sa nu devina o sursa de nitrati, trebuiesc curatate (spalate) la fiecare 2-3 zile.


NANOREEF CLUB
-forum-

Te pasioneaza marinele ? Iti doresti un acvariu cu corali, pesti si alte nevertebrate de recif ? Esti un acvarist in devenire sau incepator ? Vrei sa devii avansat sau esti deja unul (una) ? Alatura-te clubului sa ne impartasim experientele in acvaristica marina de recif !

FORUM
-ultimele titluri-
Re: Cumpar piatra
Multumesc frumos  de gazduire, s-a  rezolvat, se poate  inchide.

Re: Cumpar piatra
Salut, as avea eu  ceva. Doar ca e  cam mare, dar  poate fi  fragmentat?.

Re: Cumpar piatra
De actualitate.

Cumpar piatra
Cumpar ceva bucati  de piatra uscata.

Vand echipamente acvariu marin noi cu garantie si factura
1. Pompa  recirculare Tunze  Silence 1073.02 -  280 lei
2.  Skimmer Tunze  Comline DOC 9004 -  480 lei
3.  Doua reactoare  Aqua Medic  Multireactor S -  500 lei ambele 
4. Doua pompe  de valuri Hydor  Coralia Nano 1600  - 250 lei ambele 
5. Incalzitor  Eheim 100 W - 100  lei
PRETUL  PENTRU INTREG  PACHETUL ESTE DE  1500 LEI 
Produsele au  costat 1900 lei,  aspect ce poate fi  dovedit cu  factura.  Intentionam sa fac  un Nano dar m-am  razgandit! 
Detalii Ón  privat sau tel  0762682555 !


© nanoreef.ro 2008 - 2015
Toate drepturile rezervate