CUPRINS
-sectiuni principale-

PROMO

aparate foto digitale

ARTICOLE
informatii utile

5 pasi pentru un acvariu marin de recif

Dictionar de recif

Acvariul de carantina

Ciclarea apei

Filtrarea biologica

Coralii moi - Zoanthids

Coralii din genul Ricordea

Reproducerea pestilor clovn

Ricordea yuma - propagare artificiala

COMUNITATI ACVARISTICE
- recomandate -


ECHIPAMENTE


CIRCULATIA APEI - Curentii


In acvariile de recif, circulatia apei se alatura celorlati factori de maxima importanta, ce fac parte din crearea, mentinerea si bunastarea unui eco-sistem marin. Sa enumeram in primul rand, motivele pentru care trebuie sa avem in acvarii o buna circulatie a apei:

- In habitatele naturale, apa din mari si oceane este intr-o permanenta miscare, lucru pentru care trebuie sa asiguram vietuitoarelor din acvariul nostru, printr-o cat mai apropiata simulare, senzatia ca nu sunt privati de aceasta componenta naturala.

- Cu un bun flux al apei, ajutam la mentinerea unui acvariu curat. Apa in miscare ajuta la scoterea impuritatilor din acvariu si debordarea lor in sistemul de filtrare. Microorganismele si substantele provenite din corali, cat si alte organisme statice daunatoare prezente, sunt totodata indepartate, dar si pestii sunt mentinuti curati si sanatosi.

- Distributia nutrientilor si alor materii benefice, precum si a elementelor principale si secundare provenite din substantele ce fac obiectul aditiilor, se produce intr-o maniera corecta doar printr-o buna circulatie a apei.

- Fara curenti de apa propice, coralii nu se hidrateaza corespunzator, stau stransi, nu cresc, si afiseaza o atitudine letargica. In aceiasi maniera, pestii devin si ei stresati si pot contacta foarte repede boli, in special de piele. De asemenea, algele nedorite (filamentoase, slim sau ciano-bacteriile) isi pot face oricand aparitia.

- Din punct de vedere chimic si biologic, circulatia apei ajuta foarte mult schimburile de gaze, cum ar fi cel al dioxidului de carbon versus oxigen, si contribuie la mentinerea ciclului nitrogenului. Toate acestea ajuta la mentinerea unui pH corespunzator si la dezvoltarea microorganismelor ce compun filtrarea biologica.


Pentru o mai buna intelegere, vom detalia in cele ce urmeaza tipurile de curenti, furnizati de diferite pompe de debit si de valuri, cu sau fara ajutorul altor echipamentele folosite in acest segment de acvaristica:

- Curentii laminari (unidirectionali) - reprezinta acei curenti, unde apa circula pe orizontala, intr-o singura directie si in mod continu.

- Curentii variati - sunt acei curenti unde apa circula pe orizontala intr-o singura directie pentru o anumita perioada de timp, si schimba fluxul in alta directie pentru o perioada de timp mai scurta, in mod alternativ.

- Curentii turbionari - sunt denumiti acei curenti de apa furnizati imprastiat pe model elicoidal, si reprezinta cea mai buna metoda de a produce circulatia apei in acvariile de recif.
NANOREEF CLUB
-forum-

Te pasioneaza marinele ? Iti doresti un acvariu cu corali, pesti si alte nevertebrate de recif ? Esti un acvarist in devenire sau incepator ? Vrei sa devii avansat sau esti deja unul (una) ? Alatura-te clubului sa ne impartasim experientele in acvaristica marina de recif !

FORUM
-ultimele titluri-
Re: Cumpar piatra
Multumesc frumos  de gazduire, s-a  rezolvat, se poate  inchide.

Re: Cumpar piatra
Salut, as avea eu  ceva. Doar ca e  cam mare, dar  poate fi  fragmentat?.

Re: Cumpar piatra
De actualitate.

Cumpar piatra
Cumpar ceva bucati  de piatra uscata.

Vand echipamente acvariu marin noi cu garantie si factura
1. Pompa  recirculare Tunze  Silence 1073.02 -  280 lei
2.  Skimmer Tunze  Comline DOC 9004 -  480 lei
3.  Doua reactoare  Aqua Medic  Multireactor S -  500 lei ambele 
4. Doua pompe  de valuri Hydor  Coralia Nano 1600  - 250 lei ambele 
5. Incalzitor  Eheim 100 W - 100  lei
PRETUL  PENTRU INTREG  PACHETUL ESTE DE  1500 LEI 
Produsele au  costat 1900 lei,  aspect ce poate fi  dovedit cu  factura.  Intentionam sa fac  un Nano dar m-am  razgandit! 
Detalii Ón  privat sau tel  0762682555 !


© nanoreef.ro 2008 - 2015
Toate drepturile rezervate