CUPRINS
-sectiuni principale-

PROMO

aparate foto digitale

ARTICOLE
informatii utile

5 pasi pentru un acvariu marin de recif

Dictionar de recif

Acvariul de carantina

Ciclarea apei

Filtrarea biologica

Coralii moi - Zoanthids

Coralii din genul Ricordea

Reproducerea pestilor clovn

Ricordea yuma - propagare artificiala

COMUNITATI ACVARISTICE
- recomandate -


ECHIPAMENTE


CIRCULATIA APEI - Curentii


In acvariile de recif, circulatia apei se alatura celorlati factori de maxima importanta, ce fac parte din crearea, mentinerea si bunastarea unui eco-sistem marin. Sa enumeram in primul rand, motivele pentru care trebuie sa avem in acvarii o buna circulatie a apei:

- In habitatele naturale, apa din mari si oceane este intr-o permanenta miscare, lucru pentru care trebuie sa asiguram vietuitoarelor din acvariul nostru, printr-o cat mai apropiata simulare, senzatia ca nu sunt privati de aceasta componenta naturala.

- Cu un bun flux al apei, ajutam la mentinerea unui acvariu curat. Apa in miscare ajuta la scoterea impuritatilor din acvariu si debordarea lor in sistemul de filtrare. Microorganismele si substantele provenite din corali, cat si alte organisme statice daunatoare prezente, sunt totodata indepartate, dar si pestii sunt mentinuti curati si sanatosi.

- Distributia nutrientilor si alor materii benefice, precum si a elementelor principale si secundare provenite din substantele ce fac obiectul aditiilor, se produce intr-o maniera corecta doar printr-o buna circulatie a apei.

- Fara curenti de apa propice, coralii nu se hidrateaza corespunzator, stau stransi, nu cresc, si afiseaza o atitudine letargica. In aceiasi maniera, pestii devin si ei stresati si pot contacta foarte repede boli, in special de piele. De asemenea, algele nedorite (filamentoase, slim sau ciano-bacteriile) isi pot face oricand aparitia.

- Din punct de vedere chimic si biologic, circulatia apei ajuta foarte mult schimburile de gaze, cum ar fi cel al dioxidului de carbon versus oxigen, si contribuie la mentinerea ciclului nitrogenului. Toate acestea ajuta la mentinerea unui pH corespunzator si la dezvoltarea microorganismelor ce compun filtrarea biologica.


Pentru o mai buna intelegere, vom detalia in cele ce urmeaza tipurile de curenti, furnizati de diferite pompe de debit si de valuri, cu sau fara ajutorul altor echipamentele folosite in acest segment de acvaristica:

- Curentii laminari (unidirectionali) - reprezinta acei curenti, unde apa circula pe orizontala, intr-o singura directie si in mod continu.

- Curentii variati - sunt acei curenti unde apa circula pe orizontala intr-o singura directie pentru o anumita perioada de timp, si schimba fluxul in alta directie pentru o perioada de timp mai scurta, in mod alternativ.

- Curentii turbionari - sunt denumiti acei curenti de apa furnizati imprastiat pe model elicoidal, si reprezinta cea mai buna metoda de a produce circulatia apei in acvariile de recif.
NANOREEF CLUB
-forum-

Te pasioneaza marinele ? Iti doresti un acvariu cu corali, pesti si alte nevertebrate de recif ? Esti un acvarist in devenire sau incepator ? Vrei sa devii avansat sau esti deja unul (una) ? Alatura-te clubului sa ne impartasim experientele in acvaristica marina de recif !

FORUM
-ultimele titluri-
Re: cumpar
Multumesc frumos  de gazduire, sa  rezolvat se pate  inchide

Re: cumpar
Salut, as avea eu  ceva. Doar ca e  cam mare, dar  poate fi  fragmentat?.

Re: cumpar
De actualitate

cumpar
Cumpar ceva bucati  piatra uscata

Osmoza Aquamedic easy line 90
Folosit pt fix 22l  apa.

Unitat  ea de osmoza  inversa Easy Line  este un aparat  compact si  puternic care  indeplineste cele  mai inalte cerinte  privind calitatea  apei.

Un  filtru de  sedimente retine  toate particulele  mai mari de 5 m  si filtrul de  carbon protejeaza  membrana prin  indepratarea  clorului.

  Modulul de osmoza  inversa este  compus dintr-o  membrana, casa  membranei si un  restrictor de  debit. Folosind  cea mai noua  generatie de  membrane TFC  (Polyamide /  Polysulfone) se  asigura in acest  fel cea mai buna  calitate privind  tratarea apei,  asigurand astfel o  rata de recuperare  a concentratiei de  aproximativ 3-4: 1  trecere, si o rata  a rejectiilor de  la 95 la  98%.

Unita  te de osmoza  inversa Easy  Line.

Pent  ru purificarea  apei potabile, c.  90 litri pe zi (c.  25  gpd).

0764.  937.832


© nanoreef.ro 2008 - 2015
Toate drepturile rezervate