CUPRINS
-sectiuni principale-

PROMO

aparate foto digitale

ARTICOLE
informatii utile

5 pasi pentru un acvariu marin de recif

Dictionar de recif

Acvariul de carantina

Ciclarea apei

Filtrarea biologica

Coralii moi - Zoanthids

Coralii din genul Ricordea

Reproducerea pestilor clovn

Ricordea yuma - propagare artificiala

COMUNITATI ACVARISTICE
- recomandate -


NANO ACVARISTICA DE RECIF - DICTIONAR
NANO RECIFUL - Notiuni introductive
"Ce reprezinta un "nano reef"?! Ei bine, nu este altceva decat un acvariu de dimensiuni mai reduse (circa 150 litri) ce imita perfect un fragment dintr-un recif de corali natural. Bineinteles, nu exista o lege scrisa cand vorbim de volum, insa practicile generale ale acvaristilor de profil din lumea intreaga, recomanda un maxim de 200 de litri al respectivului recipient.

Ce ar trebui sa ne preocupe? Un nano acvariu de recif comporta indreptarea atentiei asupra catorva elemente esentiale, fara de care viata, atunci cand vorbim de formarea si mentinerea unui acvariu de recif, nu ar putea exista:

Alegerea acvariului - primul lucru, si poate cel mai important, atunci cand dorim un nano reef! Aceasta alegere trebuie sa tina cont de dorintele voastre vizuale, dar in acelasi timp, trebuie sa respecte cateva reguli legate de buna functionare ulterioara a respectivului habitat marin. Una dintre acestea, este evitarea recipientelor de tip "tablou", in favoarea unuia cu inaltimea coloanei de apa, daca nu mai mica decat latimea, cel putin egala!.

Caracteristicile apei - reprezinta unul din aspectele de maxima importanta. Intelegerea de catre acvarist a proprietatilor fizico-chimice ale apei, face ca succesul sa fie aproape garantat in mentinerea pe termen lung a ecosistemului.

Lumina - un element de baza. In habitatele marine lumina reprezinta o importanta sursa de hrana pentru corali si restul invertebratelor si vietuitoarelor subacvatice. Acest lucru poate fi rezolvat cu ajutorul lampilor dedicate acestui segment de acvaristica, functie de speciile de corali ce se doresc a fi folosite.

Filtrarea - Odata insusite caracteristicile apei si procesul de ciclare, poate fi lesne de inteles de ce mentinerea apei cat mai curata, lipsita de impuritati, amoniac, nitriti, nitrati, fosfati si alte elemente daunatoare, este strict necesara. Filtrarea face parte ca element distinctiv in bunastarea acvariului, iar pentru realizarea ei pot fi folosite mai multe metode, de preferinta naturale prin folosirea de "piatra vie" (live rock) si a macroalgelor, dar si cu ajutorul echipamentelor si accesoriilor specifice.

Temperatura - trebuie absolut mentinuta in intervalul 23-26°Celsius (72-78°Fahrenheit) cu orice pret. Coralii, pestii cat si restul invertebratelor acvatice din mediul marin nu pot accepta alte valori plus sau minus in afara acestei plaje de temperatura. Pentru incalzirea, cat si pentru racirea apei, se folosesc echipamente dedicate acestui segment de acvaristica.

Circulatia apei - intr-un acvariu de recif, reprezinta un alt element major ce nu trebuie neglijat. In primul rand, simuleaza miscarea din habitatul natural ajutand la hranirea si dezvoltarea coralilor, impiedica depunerea dejectiilor biologice si alimentare pe substratul acvariului, diminueaza efectul algelor nedorite si nu in ultimul rand, ajuta filtrarea. Circulatia apei se realizeaza cu pompe recirculante, de curenti si de valuri.

Schimbul de apa - Pentru asigurarea elementelor chimice principale dar si secundare ce compun apa marina, schimbul partial de apa are un rol semnificativ. Cu un minim de 10% saptamanal din volumul acvariului sau peste 20% la doua saptamani, de apa dulce filtrata prin instalatie de osmoza inversa (RO) si omogenizata corespunzator cu saruri special concepute pentru acvaristica de recif, se poate mentine in conditii optime un acvariu nano reef.

Echipa "nanoreef.ro"

NANOREEF CLUB
-forum-

Te pasioneaza marinele ? Iti doresti un acvariu cu corali, pesti si alte nevertebrate de recif ? Esti un acvarist in devenire sau incepator ? Vrei sa devii avansat sau esti deja unul (una) ? Alatura-te clubului sa ne impartasim experientele in acvaristica marina de recif !

FORUM
-ultimele titluri-
Re: cumpar
Multumesc frumos  de gazduire, sa  rezolvat se pate  inchide

Re: cumpar
Salut, as avea eu  ceva. Doar ca e  cam mare, dar  poate fi  fragmentat?.

Re: cumpar
De actualitate

cumpar
Cumpar ceva bucati  piatra uscata

Osmoza Aquamedic easy line 90
Folosit pt fix 22l  apa.

Unitat  ea de osmoza  inversa Easy Line  este un aparat  compact si  puternic care  indeplineste cele  mai inalte cerinte  privind calitatea  apei.

Un  filtru de  sedimente retine  toate particulele  mai mari de 5 m  si filtrul de  carbon protejeaza  membrana prin  indepratarea  clorului.

  Modulul de osmoza  inversa este  compus dintr-o  membrana, casa  membranei si un  restrictor de  debit. Folosind  cea mai noua  generatie de  membrane TFC  (Polyamide /  Polysulfone) se  asigura in acest  fel cea mai buna  calitate privind  tratarea apei,  asigurand astfel o  rata de recuperare  a concentratiei de  aproximativ 3-4: 1  trecere, si o rata  a rejectiilor de  la 95 la  98%.

Unita  te de osmoza  inversa Easy  Line.

Pent  ru purificarea  apei potabile, c.  90 litri pe zi (c.  25  gpd).

0764.  937.832


© nanoreef.ro 2008 - 2015
Toate drepturile rezervate