CUPRINS
-sectiuni principale-

PROMO

aparate foto digitale

ARTICOLE
informatii utile

5 pasi pentru un acvariu marin de recif

Dictionar de recif

Acvariul de carantina

Ciclarea apei

Filtrarea biologica

Coralii moi - Zoanthids

Coralii din genul Ricordea

Reproducerea pestilor clovn

Ricordea yuma - propagare artificiala

COMUNITATI ACVARISTICE
- recomandate -


NANO ACVARISTICA DE RECIF - ARTICOLERICORDEA YUMA - Propagarea artificialaVarietatile intens colorate din specia de corali Ricordea yuma nu apar in mod regulat pe piata acvaristica. Cele cu un colorit rosu intens sau roz aprins sunt cele mai dorite de acvaristii marini, dar si foarte rare, ceea ce, conform regulilor pietei, le face si cele mai scumpe. In urma cu trei, patru ani un astfel de polip de Ricordea yuma, marime medie, se vindea fara probleme pe piata acvaristica de recif cu suma de $100. Eu fiind angajat in propria mea afacere unde ma ocupam cu propagarea artificiala a acestor corali, am lucrat in mod direct cu companiile colectoare sau importatoare de astfel de vietati marine de recif si, datorita acestei relatii de lucru am avut sansa sa vin in contact cu unele exemplare de Ricordea yuma de-a dreptul spectaculoase. Astfel, mi-am cladit in timp propria mea colectie de polipi yuma intens colorati.


Desi coralii din specia Ricordea yuma, din Indo-Pacific, au discul oral si corpul pedal mai larg decit cei din specia Ricordea florida, din Oceanul Atlantic, coralii din specia yuma sunt mai sensibili la schimbari abrupte sau oscilatii mari ale parametrilor fizico-chimici de mediu, si susceptibili la infectii. Din acest motiv, pentru pastrarea fara probleme a polipilor yuma este necesar ca acestia sa fie plasati in bazine de recif mature, cu un echilibru biologic stabil. Propagarea coralilor Ricordea yuma poate fi initiata dupa o perioada prelungita de aclimatizare a acestora la conditiile fizico-chimice din bazinele de cazare.La fel ca mai toti coralii din ordinul Corallimorphia, coralii din familia Ricordeidaelor, respectiv cei din specia Ricordea yuma se propaga asexual prin fisiune, o divizie longitudinala naturala spontana a polipului, in doua sau mai multe parti, or impusa artificial de acvarist. Un alt mod de inmultire naturala axexuala a coralilor din ordinul Corallimorphia este prin sfisiere; ruperea de mici bucati din ...citeste continuarea


Un articol scris de S. C. Simion

NANOREEF CLUB
-forum-

Te pasioneaza marinele ? Iti doresti un acvariu cu corali, pesti si alte nevertebrate de recif ? Esti un acvarist in devenire sau incepator ? Vrei sa devii avansat sau esti deja unul (una) ? Alatura-te clubului sa ne impartasim experientele in acvaristica marina de recif !

FORUM
-ultimele titluri-
Re: cumpar
Multumesc frumos  de gazduire, sa  rezolvat se pate  inchide

Re: cumpar
Salut, as avea eu  ceva. Doar ca e  cam mare, dar  poate fi  fragmentat?.

Re: cumpar
De actualitate

cumpar
Cumpar ceva bucati  piatra uscata

Osmoza Aquamedic easy line 90
Folosit pt fix 22l  apa.

Unitat  ea de osmoza  inversa Easy Line  este un aparat  compact si  puternic care  indeplineste cele  mai inalte cerinte  privind calitatea  apei.

Un  filtru de  sedimente retine  toate particulele  mai mari de 5 m  si filtrul de  carbon protejeaza  membrana prin  indepratarea  clorului.

  Modulul de osmoza  inversa este  compus dintr-o  membrana, casa  membranei si un  restrictor de  debit. Folosind  cea mai noua  generatie de  membrane TFC  (Polyamide /  Polysulfone) se  asigura in acest  fel cea mai buna  calitate privind  tratarea apei,  asigurand astfel o  rata de recuperare  a concentratiei de  aproximativ 3-4: 1  trecere, si o rata  a rejectiilor de  la 95 la  98%.

Unita  te de osmoza  inversa Easy  Line.

Pent  ru purificarea  apei potabile, c.  90 litri pe zi (c.  25  gpd).

0764.  937.832


© nanoreef.ro 2008 - 2015
Toate drepturile rezervate