CUPRINS
-sectiuni principale-

PROMO

aparate foto digitale

ARTICOLE
informatii utile

5 pasi pentru un acvariu marin de recif

Dictionar de recif

Acvariul de carantina

Ciclarea apei

Filtrarea biologica

Coralii moi - Zoanthids

Coralii din genul Ricordea

Reproducerea pestilor clovn

Ricordea yuma - propagare artificiala

COMUNITATI ACVARISTICE
- recomandate -


NANO ACVARISTICA DE RECIF - ARTICOLE
FILTRAREA BIOLOGICA - Partea I
Filtrarea "wet/dry" (ud/uscat) si "live rock" (piatra vie)Prezentul material isi propune trecerea in revista a catorva tipuri si metode de filtrare biologica, incercand printr-un scurt istoric, explicarea fenomenelor prezente in timpul filtrarii in acvariile de recif. In prima parte, vom discuta despre filtrarea Wet/Dry (ud/uscat) si Live rock (piatra vie)


Filtrarea biologica, reprezinta transformarea de catre diferite specii de bacterii a numeroase substante prezente in apa, si cuprinde doua importante etape: nitrificarea si denitrificarea.

Din aceaste transformari, in general rezulta alte substante, nocive vietatilor ce fac obiectul popularii acvariului. Din fericire, urmare a acestui fenomen natural, substantele nocive sunt preluate prin aparitia altor bacterii si transformate la randul lor in substante mai putin nocive, ce treptat sunt acumulate in acvarii, substante numite nitrati. Tot acest proces, este practic baza nitrificarii, si este explicat in detaliu in ciclul nitrogenului.

Nitratii rezultati in urma procesului de nitrificare, fac obiectul urmatoarelor etape din evolutia unui acvariu marin, de mentinere a unui nivel cat mai scazut cu putinta a acestor valori, si voi incerca sa le aduc in discutie pe masura ce vom analiza practicile destinate filtrarii. Pe scurt, ele fac parte din procesul de denitrificare, proces asupra caruia acvaristul trebuie sa-si indrepte neincetat atentia, in mentinerea ulterioara a unui acvariu de recif.

Cum reusim sa producem la acvariile de recif o filtrare biologica sanatoasa? Ei bine, aici parerile sunt destul de impartite si controversate. Dupa parerea unora, filtrele ud/uscat, cunoscute sub denumirea de "trickle" sau "wet/dry", ar trebui sa reprezinte cea mai buna solutie, altii fiind de parere ca pentru a obtine o filtrare biologica cat mai buna intr-un acvariu marin de recif in care avem o cantitate suficienta de piatra vie, filtrele wet/dry nu au ce cauta!
Ca opiniile sunt diferite, stim deja, insa cea mai buna metoda de a afla adevarul, este sa intelegem fenomenele, iar in cazul in speta, sa vedem cum se desfasoara filtrarea printr-un filtru wet/dry:

- Filtrele de acest gen, reusesc sa furnizeze filtrarea bilogica, prin mediul propice pe care il creaza aparitiei si dezvoltarii bacteriilor nitrificatoare. Aceste bacterii, convertesc rapid amoniacul in nitrat, nitrat ce intra in mod firesc ulterior in acvariu. Totodata, literatura de specialitate ne arata in urma a numeroase studii efectuate, ca ...citeste continuarea


Un articol de C. Gheorghiu

NANOREEF CLUB
-forum-

Te pasioneaza marinele ? Iti doresti un acvariu cu corali, pesti si alte nevertebrate de recif ? Esti un acvarist in devenire sau incepator ? Vrei sa devii avansat sau esti deja unul (una) ? Alatura-te clubului sa ne impartasim experientele in acvaristica marina de recif !

FORUM
-ultimele titluri-
Re: Cumpar piatra
Multumesc frumos  de gazduire, s-a  rezolvat, se poate  inchide.

Re: Cumpar piatra
Salut, as avea eu  ceva. Doar ca e  cam mare, dar  poate fi  fragmentat?.

Re: Cumpar piatra
De actualitate.

Cumpar piatra
Cumpar ceva bucati  de piatra uscata.

Vand echipamente acvariu marin noi cu garantie si factura
1. Pompa  recirculare Tunze  Silence 1073.02 -  280 lei
2.  Skimmer Tunze  Comline DOC 9004 -  480 lei
3.  Doua reactoare  Aqua Medic  Multireactor S -  500 lei ambele 
4. Doua pompe  de valuri Hydor  Coralia Nano 1600  - 250 lei ambele 
5. Incalzitor  Eheim 100 W - 100  lei
PRETUL  PENTRU INTREG  PACHETUL ESTE DE  1500 LEI 
Produsele au  costat 1900 lei,  aspect ce poate fi  dovedit cu  factura.  Intentionam sa fac  un Nano dar m-am  razgandit! 
Detalii Ón  privat sau tel  0762682555 !


© nanoreef.ro 2008 - 2015
Toate drepturile rezervate