CUPRINS
-sectiuni principale-

PROMO

aparate foto digitale

ARTICOLE
informatii utile

5 pasi pentru un acvariu marin de recif

Dictionar de recif

Acvariul de carantina

Ciclarea apei

Filtrarea biologica

Coralii moi - Zoanthids

Coralii din genul Ricordea

Reproducerea pestilor clovn

Ricordea yuma - propagare artificiala

COMUNITATI ACVARISTICE
- recomandate -


NANO ACVARISTICA DE RECIF - ARTICOLE
CORALII MOI - ZoanthidsO categorie de corali fotosintetici relativ usor de intretinut pentru acvaristul marin incepator sunt coralii din familia Zoanthidaelor.Pina in prezent, au fost descrise in jur de 60 de specii de zoanthide, cunoscuti si sub nume ca, anemone coloniale sau corali buton (Eric H. Borneman -Aquarium Corals -2001). Zoanthidele exista in multiple culori si in trei forme de crestere (dupa Fossa si Nilsen, 1998):

- Solitar - polipii cresc separate unul fata de celalalt
- Conectati – polipii cresc conectati intre ei la baza;
- Mase - polipii cresc scurti si incarnati in bazaDoua specii inrudite zoanthidelor sunt Palythoa si Protoplaythoa. Polipii acestor specii sunt mai largi, si nu cresc atit de dens, ca un ciorchine, precum zoanthidaele.

Expusi la o iluminare intensa (10.000K), zooanthidele se inmultesc relativ usor, asexual, formind adevarate "paturi" din polipi colorati care in timp acopera intreaga suprafata a rocilor marine de care sunt fixate. Propagarea artificiala a zonthidaelor se face prin ...citeste continuarea


Un articol de S. C. Simion

NANOREEF CLUB
-forum-

Te pasioneaza marinele ? Iti doresti un acvariu cu corali, pesti si alte nevertebrate de recif ? Esti un acvarist in devenire sau incepator ? Vrei sa devii avansat sau esti deja unul (una) ? Alatura-te clubului sa ne impartasim experientele in acvaristica marina de recif !

FORUM
-ultimele titluri-
Re: cumpar
Multumesc frumos  de gazduire, sa  rezolvat se pate  inchide

Re: cumpar
Salut, as avea eu  ceva. Doar ca e  cam mare, dar  poate fi  fragmentat?.

Re: cumpar
De actualitate

cumpar
Cumpar ceva bucati  piatra uscata

Osmoza Aquamedic easy line 90
Folosit pt fix 22l  apa.

Unitat  ea de osmoza  inversa Easy Line  este un aparat  compact si  puternic care  indeplineste cele  mai inalte cerinte  privind calitatea  apei.

Un  filtru de  sedimente retine  toate particulele  mai mari de 5 m  si filtrul de  carbon protejeaza  membrana prin  indepratarea  clorului.

  Modulul de osmoza  inversa este  compus dintr-o  membrana, casa  membranei si un  restrictor de  debit. Folosind  cea mai noua  generatie de  membrane TFC  (Polyamide /  Polysulfone) se  asigura in acest  fel cea mai buna  calitate privind  tratarea apei,  asigurand astfel o  rata de recuperare  a concentratiei de  aproximativ 3-4: 1  trecere, si o rata  a rejectiilor de  la 95 la  98%.

Unita  te de osmoza  inversa Easy  Line.

Pent  ru purificarea  apei potabile, c.  90 litri pe zi (c.  25  gpd).

0764.  937.832


© nanoreef.ro 2008 - 2015
Toate drepturile rezervate