CUPRINS
-sectiuni principale-

PROMO

aparate foto digitale

ARTICOLE
informatii utile

5 pasi pentru un acvariu marin de recif

Dictionar de recif

Acvariul de carantina

Ciclarea apei

Filtrarea biologica

Coralii moi - Zoanthids

Coralii din genul Ricordea

Reproducerea pestilor clovn

Ricordea yuma - propagare artificiala

COMUNITATI ACVARISTICE
- recomandate -


NANO ACVARISTICA DE RECIF - ARTICOLECORALII MOI - RicordeaLa fel ca pentru pesti, si in cazul invertebratelor marine de recif, acvaristul dezvolta in timp o pasiune pentru anumiti corali. Unii devin obsedati cu coralii tari, din specia Acroporidaelor, o parte sunt exclusiv captivati de anemonele coloniale din familia Zoanthidaelor, asa numitii corali buton, iar altii, ca mine, dezvolta o pasiune aparte pentru coralii ahermatypici, din ordinul Corallimorpharians, sau coralii ciuperca.Pentru mine coralii, impreuna cu alte invertebrate de recif, reprezinta cele mai ciudate si fascinante specii de vietuitoare de pe planeta noastra. Daca ar fi sa-mi imaginez forme de viata extraterestra, aceste animale ar fi cei mai buni candidati. Imi plac foarte mult toate speciile de corali, insa am dezvoltat in mod particular o atractie pentru coralii ciuperca, mai ales cei din familia Ricordeidae, genul Ricordea (Duchassaind si Michelotti, 1860).Coralii din familia Ricordeidae se disting vizibil de celelalte familii de corali ciuperca, coralii din genul Ricordea avind discul oral acoperit cu tentacule de marimi variate, cele de la marginea discului fiind mai largi, marimea lor scazind gradual spre centru, pina la deschiderea bucala, care este de forma ovaloida. Desi tentaculele acestor specii de corali ciuperca sunt dotate cu capsule minuscule încărcate cu "harpoane" de dimensiuni microscopice, ele nu provoacă şocuri paralizante, si nici nu se pot retrage in corp, odata cu discul oral, ca in cazul anemonelor. Deasemeni, acesti corali sunt ...citeste continuarea

Un articol de S. C. Simion

NANOREEF CLUB
-forum-

Te pasioneaza marinele ? Iti doresti un acvariu cu corali, pesti si alte nevertebrate de recif ? Esti un acvarist in devenire sau incepator ? Vrei sa devii avansat sau esti deja unul (una) ? Alatura-te clubului sa ne impartasim experientele in acvaristica marina de recif !

FORUM
-ultimele titluri-
Re: cumpar
Multumesc frumos  de gazduire, sa  rezolvat se pate  inchide

Re: cumpar
Salut, as avea eu  ceva. Doar ca e  cam mare, dar  poate fi  fragmentat?.

Re: cumpar
De actualitate

cumpar
Cumpar ceva bucati  piatra uscata

Osmoza Aquamedic easy line 90
Folosit pt fix 22l  apa.

Unitat  ea de osmoza  inversa Easy Line  este un aparat  compact si  puternic care  indeplineste cele  mai inalte cerinte  privind calitatea  apei.

Un  filtru de  sedimente retine  toate particulele  mai mari de 5 m  si filtrul de  carbon protejeaza  membrana prin  indepratarea  clorului.

  Modulul de osmoza  inversa este  compus dintr-o  membrana, casa  membranei si un  restrictor de  debit. Folosind  cea mai noua  generatie de  membrane TFC  (Polyamide /  Polysulfone) se  asigura in acest  fel cea mai buna  calitate privind  tratarea apei,  asigurand astfel o  rata de recuperare  a concentratiei de  aproximativ 3-4: 1  trecere, si o rata  a rejectiilor de  la 95 la  98%.

Unita  te de osmoza  inversa Easy  Line.

Pent  ru purificarea  apei potabile, c.  90 litri pe zi (c.  25  gpd).

0764.  937.832


© nanoreef.ro 2008 - 2015
Toate drepturile rezervate