CUPRINS
-sectiuni principale-

PROMO

aparate foto digitale

ARTICOLE
informatii utile

5 pasi pentru un acvariu marin de recif

Dictionar de recif

Acvariul de carantina

Ciclarea apei

Filtrarea biologica

Coralii moi - Zoanthids

Coralii din genul Ricordea

Reproducerea pestilor clovn

Ricordea yuma - propagare artificiala

COMUNITATI ACVARISTICE
- recomandate -


NANO ACVARISTICA DE RECIF - ARTICOLECORALII MOI - RicordeaLa fel ca pentru pesti, si in cazul invertebratelor marine de recif, acvaristul dezvolta in timp o pasiune pentru anumiti corali. Unii devin obsedati cu coralii tari, din specia Acroporidaelor, o parte sunt exclusiv captivati de anemonele coloniale din familia Zoanthidaelor, asa numitii corali buton, iar altii, ca mine, dezvolta o pasiune aparte pentru coralii ahermatypici, din ordinul Corallimorpharians, sau coralii ciuperca.Pentru mine coralii, impreuna cu alte invertebrate de recif, reprezinta cele mai ciudate si fascinante specii de vietuitoare de pe planeta noastra. Daca ar fi sa-mi imaginez forme de viata extraterestra, aceste animale ar fi cei mai buni candidati. Imi plac foarte mult toate speciile de corali, insa am dezvoltat in mod particular o atractie pentru coralii ciuperca, mai ales cei din familia Ricordeidae, genul Ricordea (Duchassaind si Michelotti, 1860).Coralii din familia Ricordeidae se disting vizibil de celelalte familii de corali ciuperca, coralii din genul Ricordea avind discul oral acoperit cu tentacule de marimi variate, cele de la marginea discului fiind mai largi, marimea lor scazind gradual spre centru, pina la deschiderea bucala, care este de forma ovaloida. Desi tentaculele acestor specii de corali ciuperca sunt dotate cu capsule minuscule încărcate cu "harpoane" de dimensiuni microscopice, ele nu provoacă şocuri paralizante, si nici nu se pot retrage in corp, odata cu discul oral, ca in cazul anemonelor. Deasemeni, acesti corali sunt ...citeste continuarea

Un articol de S. C. Simion

NANOREEF CLUB
-forum-

Te pasioneaza marinele ? Iti doresti un acvariu cu corali, pesti si alte nevertebrate de recif ? Esti un acvarist in devenire sau incepator ? Vrei sa devii avansat sau esti deja unul (una) ? Alatura-te clubului sa ne impartasim experientele in acvaristica marina de recif !

FORUM
-ultimele titluri-
Re: Cumpar piatra
Multumesc frumos  de gazduire, s-a  rezolvat, se poate  inchide.

Re: Cumpar piatra
Salut, as avea eu  ceva. Doar ca e  cam mare, dar  poate fi  fragmentat?.

Re: Cumpar piatra
De actualitate.

Cumpar piatra
Cumpar ceva bucati  de piatra uscata.

Vand echipamente acvariu marin noi cu garantie si factura
1. Pompa  recirculare Tunze  Silence 1073.02 -  280 lei
2.  Skimmer Tunze  Comline DOC 9004 -  480 lei
3.  Doua reactoare  Aqua Medic  Multireactor S -  500 lei ambele 
4. Doua pompe  de valuri Hydor  Coralia Nano 1600  - 250 lei ambele 
5. Incalzitor  Eheim 100 W - 100  lei
PRETUL  PENTRU INTREG  PACHETUL ESTE DE  1500 LEI 
Produsele au  costat 1900 lei,  aspect ce poate fi  dovedit cu  factura.  Intentionam sa fac  un Nano dar m-am  razgandit! 
Detalii n  privat sau tel  0762682555 !


© nanoreef.ro 2008 - 2015
Toate drepturile rezervate