CUPRINS
-sectiuni principale-

PROMO

aparate foto digitale

ARTICOLE
informatii utile

5 pasi pentru un acvariu marin de recif

Dictionar de recif

Acvariul de carantina

Ciclarea apei

Filtrarea biologica

Coralii moi - Zoanthids

Coralii din genul Ricordea

Reproducerea pestilor clovn

Ricordea yuma - propagare artificiala

COMUNITATI ACVARISTICE
- recomandate -


NANO ACVARISTICA DE RECIF - ARTICOLE
CARACTERISTICILE CHIMICE ALE APEI
Notiuni introductiveSalinitatea masoara cantitatea de sare prezenta in apa. Ea poate fi masurata dupa mai multe metode, insa cea mai des uzitata, este "gravitatea specifica". Deoarece densitatea este dependenta de valorile temperaturii, gravitatea specifica poate fi exact identificata la 25°C. Plaja acceptata de vietuitoarele marine este intre 1.021 - 1.025, cu un optim de 1.023 . Salinitatea apei este foarte importanta pentru toate organismele prezente in habitat, iar fluctuactiile majore ale acesteia trebuiesc evitate prin monitorizare, cu ajutorul instrumentelor specifice.

pH este variabila ce masoara cat de acida sau alcalina este apa. Pe o scala de la 1 la 14, pH 7 este considerat neutru si reprezinta valoarea apei pure. Cu cat valorile scad sub 7, se poate spune ca apa este acida, iar cand valorile cresc peste 7, este alcalina. In apa sarata, valorile optime sunt cuprinse intre 8.0 - 8.4, deci este alcalina. De asemenea, trebuiesc evitate pe cat posibil fluctuatiile, deoarece pH-ul isi modifica valorile printr-o functie logaritmica, astfel incat o scadere de la 8.2 la 8.1, reprezinta o modificare de 100 de ori a ionilor de hidrogen in puterea totala a pH.

Duritatea se refera la cantitatea de minerale existenta in apa, si are doua componente: duritatea totala "dGH" si duritatea carbonatilor "kH".
Duritatea totala "dGH" masoara ionii de calciu si magneziu prezenti in apa, 1 dGH reprezentand 10mg. de calciu sau magneziu per 1 litru de apa.
Duritatea carbonatilor "kH" masoara carbonatii si bicarbonatii prezenti in apa, 1 kH reprezentand 17.83mg carbonat de calciu per 1 litru de apa.
Daca apa este bogata in minerale dizolvate, prezentand valori mari, putem spune ca este o apa dura, iar in cazul unor valori mici, o apa moale. Duritatea este la fel de importanta ca si celelalte elemente, deoarece ...citeste mai mult

Echipa "nanoreef.ro"

NANOREEF CLUB
-forum-

Te pasioneaza marinele ? Iti doresti un acvariu cu corali, pesti si alte nevertebrate de recif ? Esti un acvarist in devenire sau incepator ? Vrei sa devii avansat sau esti deja unul (una) ? Alatura-te clubului sa ne impartasim experientele in acvaristica marina de recif !

FORUM
-ultimele titluri-
Re: cumpar
Multumesc frumos  de gazduire, sa  rezolvat se pate  inchide

Re: cumpar
Salut, as avea eu  ceva. Doar ca e  cam mare, dar  poate fi  fragmentat?.

Re: cumpar
De actualitate

cumpar
Cumpar ceva bucati  piatra uscata

Osmoza Aquamedic easy line 90
Folosit pt fix 22l  apa.

Unitat  ea de osmoza  inversa Easy Line  este un aparat  compact si  puternic care  indeplineste cele  mai inalte cerinte  privind calitatea  apei.

Un  filtru de  sedimente retine  toate particulele  mai mari de 5 m  si filtrul de  carbon protejeaza  membrana prin  indepratarea  clorului.

  Modulul de osmoza  inversa este  compus dintr-o  membrana, casa  membranei si un  restrictor de  debit. Folosind  cea mai noua  generatie de  membrane TFC  (Polyamide /  Polysulfone) se  asigura in acest  fel cea mai buna  calitate privind  tratarea apei,  asigurand astfel o  rata de recuperare  a concentratiei de  aproximativ 3-4: 1  trecere, si o rata  a rejectiilor de  la 95 la  98%.

Unita  te de osmoza  inversa Easy  Line.

Pent  ru purificarea  apei potabile, c.  90 litri pe zi (c.  25  gpd).

0764.  937.832


© nanoreef.ro 2008 - 2015
Toate drepturile rezervate