CUPRINS
-sectiuni principale-

PROMO

aparate foto digitale

ARTICOLE
informatii utile

5 pasi pentru un acvariu marin de recif

Dictionar de recif

Acvariul de carantina

Ciclarea apei

Filtrarea biologica

Coralii moi - Zoanthids

Coralii din genul Ricordea

Reproducerea pestilor clovn

Ricordea yuma - propagare artificiala

COMUNITATI ACVARISTICE
- recomandate -


NANO ACVARISTICA DE RECIF - ARTICOLE
CARACTERISTICILE CHIMICE ALE APEI
Notiuni introductiveSalinitatea masoara cantitatea de sare prezenta in apa. Ea poate fi masurata dupa mai multe metode, insa cea mai des uzitata, este "gravitatea specifica". Deoarece densitatea este dependenta de valorile temperaturii, gravitatea specifica poate fi exact identificata la 25°C. Plaja acceptata de vietuitoarele marine este intre 1.021 - 1.025, cu un optim de 1.023 . Salinitatea apei este foarte importanta pentru toate organismele prezente in habitat, iar fluctuactiile majore ale acesteia trebuiesc evitate prin monitorizare, cu ajutorul instrumentelor specifice.

pH este variabila ce masoara cat de acida sau alcalina este apa. Pe o scala de la 1 la 14, pH 7 este considerat neutru si reprezinta valoarea apei pure. Cu cat valorile scad sub 7, se poate spune ca apa este acida, iar cand valorile cresc peste 7, este alcalina. In apa sarata, valorile optime sunt cuprinse intre 8.0 - 8.4, deci este alcalina. De asemenea, trebuiesc evitate pe cat posibil fluctuatiile, deoarece pH-ul isi modifica valorile printr-o functie logaritmica, astfel incat o scadere de la 8.2 la 8.1, reprezinta o modificare de 100 de ori a ionilor de hidrogen in puterea totala a pH.

Duritatea se refera la cantitatea de minerale existenta in apa, si are doua componente: duritatea totala "dGH" si duritatea carbonatilor "kH".
Duritatea totala "dGH" masoara ionii de calciu si magneziu prezenti in apa, 1 dGH reprezentand 10mg. de calciu sau magneziu per 1 litru de apa.
Duritatea carbonatilor "kH" masoara carbonatii si bicarbonatii prezenti in apa, 1 kH reprezentand 17.83mg carbonat de calciu per 1 litru de apa.
Daca apa este bogata in minerale dizolvate, prezentand valori mari, putem spune ca este o apa dura, iar in cazul unor valori mici, o apa moale. Duritatea este la fel de importanta ca si celelalte elemente, deoarece ...citeste mai mult

Echipa "nanoreef.ro"

NANOREEF CLUB
-forum-

Te pasioneaza marinele ? Iti doresti un acvariu cu corali, pesti si alte nevertebrate de recif ? Esti un acvarist in devenire sau incepator ? Vrei sa devii avansat sau esti deja unul (una) ? Alatura-te clubului sa ne impartasim experientele in acvaristica marina de recif !

FORUM
-ultimele titluri-
Re: Cumpar piatra
Multumesc frumos  de gazduire, s-a  rezolvat, se poate  inchide.

Re: Cumpar piatra
Salut, as avea eu  ceva. Doar ca e  cam mare, dar  poate fi  fragmentat?.

Re: Cumpar piatra
De actualitate.

Cumpar piatra
Cumpar ceva bucati  de piatra uscata.

Vand echipamente acvariu marin noi cu garantie si factura
1. Pompa  recirculare Tunze  Silence 1073.02 -  280 lei
2.  Skimmer Tunze  Comline DOC 9004 -  480 lei
3.  Doua reactoare  Aqua Medic  Multireactor S -  500 lei ambele 
4. Doua pompe  de valuri Hydor  Coralia Nano 1600  - 250 lei ambele 
5. Incalzitor  Eheim 100 W - 100  lei
PRETUL  PENTRU INTREG  PACHETUL ESTE DE  1500 LEI 
Produsele au  costat 1900 lei,  aspect ce poate fi  dovedit cu  factura.  Intentionam sa fac  un Nano dar m-am  razgandit! 
Detalii Ón  privat sau tel  0762682555 !


© nanoreef.ro 2008 - 2015
Toate drepturile rezervate